fredag 23. oktober 2009

Heimelaga knekkebrød

Oppskrift:
3,5 dl grovt rugmjøl
3,5 dl lettkokte havregryn
1,5 dl sesamfrø
2,0 dl solsikkekjerner
0,5 dl linfrø (helst hakka)
1 dl kruskakli
1 ts salt
7 dl vatn
1 buljongterning (kjøttbuljong) + ca 1 dl vatn

Framgongsmåte:
1. Sett varmluftsovnen på 190 grader
2. Legg buljongterningen i ca 1 dl vatn og kok opp slik at terningen smuldrar opp
3. Rør sammen alt det tørre med ei sleiv
4. Tilsett 7 dl vatn og tilslutt buljongen
5. Smør deigen ut med slikkepott på 3 bakeplater med bakepapir
6. Sett bretta jevnt fordelt i ovnen i 10 min
7. Ta bretta ut og del opp deigen i så store knekkebrød du ønskar med pizzakuttar
8. Sett bretta inn att og la stå i 30 min
9. Sett ovnen ned til 50 grader og la bretta stå i 30 min til med døra på gløtt

1 kommentar:

  1. Dette såg veldig godt ut, og så fekk eg tilråding om å bruke oppskrifta di om eg ville ha fart på magen. Så denne skal eg prøve ganske snart. Tusen takk.

    SvarSlett