fredag 4. desember 2009

Dilla på heklepute2 kommentarer:

 1. Oppskrift på heklepute:
  1.Lag 4 luftmasker som du set saman i en ring med ei kjedemaske
  2.Lag 3 luftmasker, lag derett 11 stavar i ringen. Fest saman på slutten av omgangen med ei kjedemaske i den 3.av dei første luftmaskene på omgongen(til saman 12 stavar-dei tre første luftmaskene på omgongen teller som ein stav).
  3.Lag 3 luftmasker og ein stav i samme maske. 2 stavar i neste maske-gjenta til slutten av omgongen(du aukar altso med å ta to stavar i kvar maske). Avslutt omgongen med å feste med ei kjedemaske i den tredje av dei tre første luftmaskene på omgongen. Du har no til saman 24 stavar.
  4.Lag 3 luftmasker og ein stav i samme maske. Deretter 1 stav i neste stav, deretter 2 stavar i neste stav, så 1 stav i neste stav, så 2 stavar i staven etter det og etc ut omgongen.(du aukar altso i annankvar maske..)Avslutt omgongen med ei kjedemaske i den tredje av dei første luftmaskene på omgongen. Du har då til saman 36 stavar på denne omgongen.
  5.Lag 3 luftmasker og 1 stav i samme maske. Deretter 1 stav i dei to neste stavane, deretter 2 stavar i den neste maska. Deretter 1 stav i kvar av dei to neste stavane, for so å lage 2 stavar i den neste maska. Avslutt omgongen med ei kjedemaske i den tredje av dei første luftmaskene på omgongen. Du har til saman 48 stavar.
  6.Lag 3 luftmasker og 1 stav i samme maske. 1 stav i dei tre neste maskene, deretter 2 stavar i neste maske. Altso ei aukning i kvar 4.maske..gjenta ut omgongen. Avslutt med ei kjedemaske i den 3 av dei første luftmaskene på omgongen. Du har til saman 60 stavar.

  Fortsett på samme måte med å auke 12 masker på kvar omgong-fordelt som over..blir då ein stav meir mellom kvar aukning for kvar omgong.

  SvarSlett
 2. Knallfine! Og så gøy at du har lagt ut heile oppskrifta:) Da kan jeg lage ei jeg og når jeg er ferdig med babystrikkdilla:)

  SvarSlett